Hét Rotterdam Gala 2023 heeft €273.775 opgehaald!

08-01-2024

Wij hebben dit bedrag gebruikt om acute financiële noodsituaties - van kinderen en gezinnen die rond de armoedegrens leven – op te lossen. De donatie is voor 100% gegaan naar acute hulp voor kinderen en gezinnen in armoede. Dit is mogelijk omdat de gemeente Rotterdam onze organisatiekosten betaalt. Met veel plezier laten wij in deze mail weten hoe uw bijdrage is besteed.

We hebben maar liefst 345 acute hulpvragen voor Rotterdamse gezinnen kunnen oplossen. Er waren 633 kinderen bij betrokken. We hebben veel giften gegeven om inrichtingspullen aan te schaffen. Denk aan (stapel)bedden), vloerbedekking, gordijnen. Het ging hierbij om alleenstaande moeders die geen geld hadden om kinderkamers in te richten, gezinnen die op betonnen vloeren leefden, kinderen die met z’n drieën op 1 matras sliepen of gezinnen die geen tafel hadden om aan te eten. Giften werden gegeven voor fornuizen zodat kinderen weer warm konden eten of giften zijn versterkt voor de dagelijkse boodschappen, waardoor kinderen weer met ontbijt naar school konden.

Goed om te weten, op zondag 24 december, kerstavond, wordt de documentaire Rotterdam Mooier Maken uitgezonden. In deze documentaire kunt u met eigen ogen zien waar uw geld voor nodig was. Vanaf 17h wordt deze documentaire de gehele avond in herhaling uitgezonden.

Namens de Rotterdammers in geldnood, onze hulpverleners en het team van Fonds Bijzondere Noden Rotterdam: Heel hartelijk bedankt! Zonder uw financiële bijdrage was dit nooit gelukt!

Mocht u meer willen weten over ons werk of een samenwerking willen verkennen, dan komen we graag een keer langs. U kunt hiervoor contact opnemen met relatiemanager Suzanne Davis s.davis3@rotterdam.nl / 06-53537471.