Rijnmond helpt: Tablets voor verpleeghuis: 'Nu moeten we de tissues maar aan gaan slepen'

22-04-2020

Ouderen hebben het ontzettend moeilijk in deze tijd. Zo ook de bewoners van verpleeghuis De Wetering in Rotterdam-Beverwaard, die door de coronacrisis hun familie al wekenlang niet meer hebben gezien. Denise Pols werkt als vrijwilligster in het verpleeghuis en schreef een brief naar Rijnmond Helpt.

Zelf ben ik door een chronische aandoening gebonden aan een rolstoel, maar niets maakt me vrolijker dan voor de bewoners leuke reisjes en gezellige middagen organiseren", schreef Denise. "Nu kan dat helaas niet meer en ik zie veel mensen wegkwijnen op hun kamer. Ze krijgen geen bezoek meer en zitten in onzekerheid. Het doet me verdriet om dat te zien."

Denise deed een oproep voor een aantal kleurboeken, een paar fleurige tuinplanten of bloemen om de ouderen in het verpleeghuis op te vrolijken. Maar het meest hoopte ze stiekem op tablets, zodat de bewoners kunnen beeldbellen met hun geliefden.

Tranen van geluk

Rijnmond Helpt gaf gehoor aan die wens. En dus reed presentator Sander de Kramer met de tablets, mede mogelijk gemaakt door Stichting Rotterdam Mooier Maken, richting Rotterdam-Beverwaard.

Eenmaal voor de ingang van De Wetering nam Nicolette de Bree, de verraste locatiemanager, de tablets in ontvangst. "Ik denk dat we nu de tissues maar aan moeten gaan slepen om al die tranen van geluk op te vangen."

Bekijk hier de video.

Bron: rijnmond.nl